Projekt Find Your Way 3 – Rumunia , Bacau , 2017

28th July 2017

W dniach 30.03.2017 – 9.04.2017 wraz z przedstawicielami organizacji z 8 krajów mieliśmy okazję uczestniczyć w projekcie Find Your Way 3, w Bacau, w Rumuni. Projekt organizowany był przez organizację Active Development Association ADA.

Polski zespół w akcji

Projekt miał na celu rozwój zdolności uczestników do poznawania siebie i swoich predyspozycji zawodowych, rozwój kompetencji, inicjatyw, kreatywności, a także zainteresować uczestników tematem przedsiębiorczości. Jednocześnie projekt rozwijał umiejętności komunikacji międzykulturowej uczestników.

W trakcie warsztatów. Praca wre!

Przez 11 dni po brzegi wypełnione warsztatami, mieliśmy okazję rozwijać umiejętności pracy w grupie, komunikacji, umiejętności cyfrowe, poznać nowych ludzi, obecną sytuację w innych krajach Unii Europejskiej  ale również samych siebie, i szukać swojej drogi. Zajęcia przygotowały nas do dobrego wejścia na rynek pracy, ale także otworzyły oczy na możliwości rozwoju własnego biznesu. Wszystkie warsztaty były świetnie przygotowane, i wymagały od nas pełnego zaangażowania. W ramach zajęć, mieliśmy okazję wziąć udział w „żywej bibliotece”, odwiedzić ciekawe miejsca pracy, poznać inspirujące historie lokalnych przedsiębiorców, a także odwiedzić szkołę, i muzeum, dzięki czemu mogliśmy jeszcze lepiej poznać naturę, historię i tradycje Rumuni.

Wizyta w studiu tańca

Gra miejska

Ale wymiana młodzieżowa to nie tylko warsztaty i zdobywanie nowych umiejętności, to również nawiązywanie nowych przyjaźni, poznawanie nowych zwyczajów, nowych kultur, godziny ciekawych rozmów, gry i zabawy, w ramach porannej rozgrzewki czy wieczornego relaksu. Czas, którego nie da się zmarnować, spotkania które zmieniają nasz punkt widzenia i jeszcze bardziej motywują do działania.

Polski wieczór. Legenda o Smoku Wawelskim zagrana w profesjonalnym stylu przez naszych nowych znajomych

Razem nawet świętowaliśmy urodziny

Wymiana młodzieżowa, to niesamowite doświadczenie, które każdemu polecamy!

Gabrysia, Magda, Monika, Nadia i Emil – Polish Team !